top of page

NOMBRE D'AVOGADRO


El número d’Avogadro el definim com el nombre de molècules o d’àtoms que hi ha en un mol d’una mateixa substància. Aquesta unitat és utilitzada bàsicament pels químics per donar a conèixer el pes de cada àtom. Gràcies a aquesta constant podem estalviar comptar cada partícula o entitat microscòpica. A més a més, també ens permet les conversions entre el gram i la unitat de massa atòmica.

El nombre d'Avogadro és gegantesc, i perquè es pugui veure d'una forma més clara posarem el següent exemple: Si agafem una tassa amb l'aigua del mar, avocant-la després a l'arena, tantes vegades fins a buidar l'Oceà Pacífic; el nombre de vegades que buidem la tassa seria equivalent al nombre d'Avogadro.

“Si cogiésemos un número de Avogadro de céntimos de euro y los repartiésemos entre todos los habitantes de la zona euro, les haríamos a todos billonarios” - El Confidencial.

EXEMPLES EN LA NATURA:

LA MATÈRIA: Com hem comentat abans, el nombre d'Avogadro ens determina el nombre de molècules o àtoms que té un mol d'una substància determinada. Tots aquests àtoms tenen a veure amb la matèria que ens envolta en l'univers. Pot semblar una cosa molt insignificant, però el nombre d'Avogadro el trobem en absolutament tot.

 

BIBLIOGRAFIA:

bottom of page